Pejpalov predsjednik otišao u Fejsbuk

Dodajte komentar

Predsjednik Pejpala Dejvid Markus napušta kompaniju i prelazi u Fejsbuk, gdje će voditi poslovanje sa porukama.

Kako je saopštila kompanija iBej, majka-firma Pejpala, Markus, koji je u poslednje dvije godine bio na čelu sektora za poslove plaćanja, napustiće firmu 27. juna, prenosi američki Forbs.

Predsjednik iBeja, Džon Donahju, kaže da će postojeći tim Pejpala voditi kompaniju dok ne bude pronađen nasljednik.

Pejpal, koji ima 148 miliona aktivnih računa, u 2013. godini je učestvovao u prihodima iBeja sa 41 odsto. Markus je odlučio da se pridruži Fejsbuku, kako je sam napisao na ovoj društvenoj mreži, nakon sastanka sa izvršnim direktorom te kompanije Markom Zukerbergom.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“U početku nisam znao da li je još jedna velika kompanija dobra stvar za mene, ali Zukerbergov entuzijazam, domet bez premca i potrošački angažman Fejsbuk platforme su me na kraju osvojili”, napisao je.

Dodao je da se raduje da ponovo pokuša da izgradi nešto novo i smisleno.

Kompanija Fejsbuk je saopštila da će Markus biti potpredsjednik za poslovanje s porukama. Portparolka Fejsbuka Vanesa Čen objasnila je da će Markus nadgledati usluge Mešengera u okviru društvene mreže, kao i besplatne Mešenger mobilne aplikacije. Iz Fejsbuka poručuju da su “izuzetno uzbuđeni” što će raditi s Markusom, koji je “naučio pisanje koda u uzrastu od osam godina i pokrenuo svoj prvi start-up u dobu od 23 godine”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *