Otkriveno koji bogataš dijeli novac

Dodajte komentar

Američki mediji otkrili su ime bogataša koji je po San Francisku dijelio kovrte sa novcem. Riječ je o trgovcu nekretninama Džejsonu Baziju.

Do skora nepoznata osoba je širom San Franciska sakrivala koverte u kojima su se nalazile novčanice od 20 ili 100 dolara, a uputstva o tome kako doći do njih ostavljala je na svom Tviter nalogu – @HiddenCash (“Skrivena lova“). Dobročinitelj nije više anoniman – ako mu je vjerovati na riječ, radi se o Džejsonu Baziju, čovjeku koji je zaradio milione trgujući nekretninama.

Iako je prvobitno demantovao svoju umiješanost, Bazi je u izjavi za američke medije potvrdio da je upravo on osmislio cijelu akciju.

To što je njegov identitet otkriven neće ga, kako kaže, spriječiti da nastavi svoju kampanju kojoj su se već pridružili i drugi donatori. Koverte sa novcem biće i dalje ostavljane na ulicama San Franciska, a uputstva će, kao i do sada, biti objavljivana na Tviteru.

Bazi kaže da je želio da ostane anoniman jer je ranije dobio nešto publiciteta i “ništa dobro iz toga nije proizišlo“, aludirajući na to što su pojedini mediji 2012. kritikovali njegovu poslovnu taktiku.

On kaže da je svjestan da je njegova akcija izazvala brojne kritike kako bi mogla da bude uvrjedljiva za one koje su bili pogođeni krizom.

“Nisam rođen bogat. Toliko ljudi koje poznajem su prošli bolje od mene, ali ne rade ništa kako bi dali nešto drugima. Tako da je čudno što nekoga ko pomaže drugima kritikuju zbog načina na koji poklanja novac”, smatra Bazi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *