Indijski bankar najbolji svjetski preduzetnik

Dodajte komentar

Osnivač i direktor indijske Kotak Mahindra banke Uday Kotak proglašen u Monte Karlu za svjetskog preduzetnika godine. U trci za titulu bio je 51 finalista.

Bankar iz Indije Uday Kotak u posao je krenuo pre tridesetak godina sa nešto pozajmljenog kapitala, a danas je njegova banka među najvećim u Indiji. Prihode mjeri milijardama dolara i spada u grupu najistaknutijih poslodavaca u svojoj zemlji.

Preduzetnik godine se u Monte Karlu bira već 27 godina i to je jedno od najprestižnijih svjetskih priznanja. Žiri ima nekoliko ključnih i jasnih kriterijuma na osnovu kojih treba da ustanovi ko je u protekloj godini bio najbolji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Predsjednica žirija Rebecca MacDonald, koja je proglasila pobjednika, Kanađanka je srpskog porijekla. Njena firma snabdijeva strujom i gasom više od četiri miliona potrošača. Važi za jednu od najmoćnijih žena Amerike i svijeta.

Ne mogu ja da kažem da sam najmoćnija, ali sam s godinama postala dosta uticajna i svi u svijetu biznisa znaju da sam ja vrlo objektivna i racionalna, rekla je Rebeka Mek Donald.

Veliki broj najpoznatijih ličnosti iz svijeta biznisa gostovao je u Monte Karlu tokom četiri dana “Izbora preduzetnika godine”, a među njima i bivši menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *