KHOV: Dostavljena 904 finansijska izvještaja

Dodajte komentar

Komisiji za hartije od vrijednosti (KHOV) tokom prošle godine dostavljena su 904 finansijska izvještaja preduzeća, tri odsto više nego 2012.

Najviše je dostavljeno godišnjih finansijskih izvještaja za 2012. godinu, 211. Dostavljena su i 183 tromjesečna izvještaja za prošlu godinu, 180 šestomjesečnih, 176 devetomjesečnih i 140 revizorskih za 2012. godinu.

U rokovima koji su predviđeni Pravilima o sadržaju, rokovima i načinu objavljivanja finansijskih izvještaja emitenata hartija od vrijednosti, tokom prošle godine je dostavljeno 436 izvještaja, jedan manje u odnosu na 2012.

Od ukupnog broja izvještaja koji su u roku dostavljeni, 86 je godišnjih i 97 revizorskih za 2012, zatim 104 tromjesečna za prošlu godinu, 73 šestomjesečna i 76 devetomjesečnih.

»U toku prošle godine 106 emitenata je dostavilo sve finansijske izvještaje«, navedeno je u Godišnjem izvještaju o radu KHOV.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Iz KHOV su napomenuli da na osnovu Zakona o računovodstvu i reviziji i Pravilima o sadržaju, rokovima i načinu objavljivanja finansijskih izvještaja, banke i osiguravajuća društva, kao i subjekti koji se finansiraju iz budžeta i vanbudžetskih fondova, ne dostavljaju finansijske izvještaje Komisiji.

Na internet stranicama Komisije su objavljeni svi finansijski izvještaji koji su dostavljeni u prošloj godini, pa je na kraju godine na internet stranicama KHOV dostupno preko četiri hiljade finansijskih izvještaja emitenata.

U toku prošle godine u prosjeku je dnevno dostavljano 2,5 izvještaja. Najviše finansijskih izvještaja je dostavljeno u aprilu prošle godine, 232.

Takođe, veliki broj izvještaja je dostavljen u julu, 175 i oktobru 127.

»Ovakav raspored broja dostavljenih izvještaja po mjesecima odgovara krajnjim rokovima koji su definisani Pravilima o sadržaju, rokovima i načinu objavljivanja finansijskih izvještaja i to 30. april za tromjesečni izvještaj, 30. jul za šestomjesečni i 30. oktobar za devetomjesečni izvještaj«, kazali su iz KHOV.

U zakonom predviđenim roku do 31. marta prošle godine, dostavljeno je 86 godišnjih finansijskih izvještaja, tri odsto manje u odnosu na 2012.

Do 30. aprila prošle godine dostavljena su 104 tromjesečna finansijska izvještaja, isti koliko u uporednom periodu.

U pravilima predviđenom roku do 30. jula prošle godine su dostavljena 73 šestomjesečna finansijska izvještaja, što je 13 odsto manje u odnosu na isti period 2012.

Dostavljeno je i 2,5 odsto manje devetomjesečnih izvještaja u roku, odnosno 76.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *