Francuzi žele Aerodrom Ljubljana

Dodajte komentar

Francuska kompanija “Vinci Airports” želi da kupi ljubljanski aerodrom Brnik za koji je pokrenut proces privatizacije, prenosi SEEbiz.

Pozivajući se na slovenačke medije, SEEbiz.eu navodi da je ista kompanija zainteresovana i za slovenačke auto-puteve.

“Uvjereni smo da možemo da doprinesemo razvoju ljubljanskog aerodroma. Ako ga kupimo, on će sačuvati svoje ime i sjedište”, rekao je za ljubljansko “Delo” predsjednik francuske kompanije Nikolas Notber, dodajući da bi bili zainteresocani i za slovenačke auto-puteve “ako bi se pojavili na tržištu”.

Francuska kompanija upravlja sa 24 aerodroma širom svijeta, a proces prodaje Aerodroma Ljubljana koji je prošle godine stavljen na spisak 15 preduzeća i banaka koje je slovenačka vlada namjerava da privatizuje, nalazi se u fazi prikupljanja ponuda.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Za slovenačke puteve vlada u Ljubljani razmatra da bi zbog dugova kompanije DARS koja njima upravlja, a u 100-postotnom je vlasništvu države, mogla da ih da u dugoročnu koncesiju stranom investitoru.

“Glavni model naše grupe je javno-privatno partnerstvo, tim modelom upravljamo i drugim objektima, na primer pariskim stadionom, a na investicione prilike kad se one pojave uvjek se odazovemo”, rekao je Notber, ne otkrivajući druge detalje iz svoje ponude za Aerodrom Ljubljana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *