Ugovor za KAP biće potpisan naredne sedmice

Dodajte komentar

Ugovor o kupoprodaji Kombinata aluminijuma Podgorica trebalo bi da bude potpisan naredne sedmice, saopštio je Pobjedi stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić.

„Nadam se da ćemo moći ugovor da potpišeno naredne sedmice“, kazao je Perišić.

On nije mogao da saopšti zašto je datum potpisivanja prolongiran za narednu sedmicu iako je njegovo potpisivanje ranije vlasnik Uniproma Veselin Pejović najavio za ovu.

Uniprom, koji je za kupovinu Kombinata aluminijuma ponudio 28 miliona eura, spreman je da narednih pet godina struju plaća 38 eura po megavat satu.

Prema ranijim pisanjima medija, Italijani nijesu zaintereso vani za tu ponudu Uniproma. Oni Unipromu nude cijenu električne energije od 45 eura sa prenosom i to samo do kraja godine, dok su od 1. januara spremni da struju Kombinatu aluminijuma isporučuju po tržišnoj cijeni uz popust od 5,5 odsto.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Iz Uniproma je ranije saopšteno da im takva ponuda ne odgovara, ali da ne odustaju od KAP-a, već da pregovaraju o nabavci struje od drugih snabdjevača.

Osim cijene struje, do sada su ispunjeni svi uslovi Uniproma. Glavni grad je u aprilu zemljište Kombinata proglasio biznis zonom na kojoj se neće plaćati komunalne naknade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *