Moguća saradnja Vlade sa “Sparkasse” štedionicom

Dodajte komentar

Ministar finansija dr Radoje Žugić sastao se danas sa dr Jurgenom Engelom, projekt menadžerom i koordinatorom za međunarodnu saradnju u Savezu njemačkih štedionica (Sparkasse).

Današnji sastanak je bio prilika za nastavak komunikacije sa predstavnicima Šparkase u vezi sa temama koje su pokrenute tokom januarske posjete ministra Žugića Berlinu i njegovog tadašnjeg susreta sa predsjednikom Saveza njemačkih štedionica, Georgom Farenšonom.

U tom smislu je na današnjem sastanku bilo riječi o mogućnostima saradnje Crne Gore i ove finansijske institucije, posebno na planu osnivanja i razvoja nacionalne štedionice. U tom segmentu je identifikovana mogućnost uspostavljanja saradnje njemačke Šparkase i crnogorske Pošte, kroz prenos znanja i iskustava  – know how-a ili kroz direktan angažman ove institucije u Crnoj Gori.

Nakon sastanka u Ministarstvu finansija, održan je i sastanak ministra Žugića i g-dina Engela sa potpredsjednikom Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, prof.dr Vujicom Lazovićem i predstavnicima Pošte Crne Gore.

U pravcu dalje razrade pomenutih ideja i njihove konkretizacije, dogovoren je nastavak komunikacije između Ministarstva finansija i Šparkase.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *