Tender za ugljovodonik: Dostavljene ponude za 12 blokova

Dodajte komentar

Konzorcijumi koji učestvuju na tenderu za dodjelu koncesija za proizvodnju ugljovodonika u crnogorskom podmorju dostavilu su ponude za 12 od ukupno 13 ponuđenih blokova u Jadranskom moru.

Iz Ministarstva ekonomije saopšteno je da je konzorcijum koji čine Marathon Oil Corporation iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i OMV iz Austrije dostavio ponudu za pet blokova.

Konzorcijum u kojem su italijanski Eni i ruski Novatek dostavio je ponudu za četiri bloka, a Energean Oil&Gas iz Grčke i Mediterranean Oil&Gas iz Velike Britanije za tri.

Austrijsko-američki konzorcijum zainteresovan je za blok 29, 39, 26, pet i jedan. Rusko-italijanski konzorcijum dostavio je ponude za blok 30, četiri, pet i deset, dok su Grci i Britanci zainteresovani za blok 30, pet i deset.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Iz Vlade su ranije kazali da bi partner za dodjelu ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika u crnogorskom podmorju trebalo da bude izabran do kraja godine.

Ministarstvo ekonomije objavilo je 7. avgusta prošle godine tender za dodjelu koncesija za proizvodnju ugljovodonika, a rok je, na zahtjev kompanija zainteresovanih za učešće, produžen sa 28. februara na 15. maj ove godine.

Tender obuhvata 13 blokova u Jadranskom moru ukupne površine 3,19 hiljada kilometara kvadratnih.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *