Azmont dobio zeleno svijetlo za Portonovi

Dodajte komentar

Agencija za zaštitu životne sredine dala je saglasnost kompaniji Azmont Investments na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju stambeno poslovnih objekata, apart hotela i garažnog prostora sa 900 parking mjesta, na urbanističkim parcelama UP 42 do UP 89 KO Kumbor. 

Iz Agencije su o tome obavjestili Sekretarijat za komunalno stambene poslove i zaštitu životne sredine, prenosi Radio Jadran.

U obrazloženju se navodi da je Elaborat urađen u skladu sa Zakonom o procjeni uticaja na životnu sredinu, te da sadrži definisane mjere za sprječavanje, smanjenje i otklanjanje štetnih uticaja na životnu sredinu.

Elaborat je za potrebe kompanije Azmont Investments koja u Kumboru gradi rizort Portonovi vrijedan pola milijarde eura, uradio Meix d.o.o iz Podgorice.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Rizort će biti veći od starog grada u Dubrovniku i u njemu će biti prvi evropski One&Only hotel za koji je dizajn završen. Imaćemo 550 rezidencijalnih jedinica, apartmana ivila, 150 komercijalnih prostora za restorane, kafee i prodavnice, 1.200 parking mjesta, marinu sa 250 vezova, najveću riblju i pijacu zdrave hrane u regionu. Rizort će graditi oko 6.000 radnika iz Crne Gore, regiona i svijeta”, kazao je ranije izvršni direktor projekta Džejms Vilson.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *