Većina Evropljana će ljetovati u svojoj zemlji

Dodajte komentar

Ove godine veliki broj Evropljana provešće godišnji odmor u svojoj zemlji, pokazalo je istraživanje kompanije MasterCard o trendovima putovanja u 2014.

Rezultati pokazuju da će broj Evropljana koji odmor provodi u svojoj zemlji porasti za 114 odsto u ovoj godini, što je dvostruko više u odnosu na prethodnu. Francuzi su na vrhu ove liste, a za njima slede Šveđani, Španci, Britanci i Finci.

Očekivanih 1,14 milijardi odmora u zemlji, ukazuju da se Evropljani drže onoga što im je već poznato i mjesta na kojima su već bili.

Posebno istraživanje koje je sprovela Evropska komisija pokazalo je da je 2013. godine više od dve petine Evropljana provelo godišnji odmor u svojoj zemlji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Izveštaj otkriva da Evropljani traže poznate elemente i osjećaj sigurnosti kada biraju mjesto za godišnji odmor, a više od polovine ispitanih (56 odsto) kaže da su preporuke prijatelja, kolega i rođaka najbitnije prilikom planiranja putovanja.

Podaci takođe pokazuju da se većina ispitanih, čak i kad stigne na željene destinacije, radije odlučuje za razonodu i komfor, nego za avanturistički odmor.

Istraživanje, pod nazivom “Pasoš” sprovela je agencija Euromonitor International, a analizirala kompanija MasterCard.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *