Hrvatske banke najstabilnije u Evropi?

Dodajte komentar

Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić tvrdi da će hrvatski bankarski sistem ostati jedan od najstabilnijih u Evropi, kao što je to bio i tokom krize.

Predstavljajući stanje hrvatske privrede godinu dana nakon ulaska u EU, kao i mogućnosti za ulaganja u tu zemlju, na privredno-investicionom forumu u Beču, Vujčić je rekao da se do kraja godine očekuje pozitivna stopa inflacije.

“Austrija i Hrvatska imaju istorijske veze i jako dobru saradnju”, rekao je guverner austrijske centralne banke Evald Novotni. “Hrvatska je uspješna priča i u teškim vremenima i austrijske banke dobro posluju i ostaju u Hrvatskoj”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Austrija je najveći direktni strani ulagač u Hrvatskoj. Robna razmjena izmedju dvije zemlje u 2013. godini iznosila je 1,2 milijarde eura, a austrijski ulagači uložili su od 1993. do 2014. više od sedam milijardi eura.

Više od 700 austrijskih kompanija posluje u Hrvatskoj, rečeno je na forumu kome su prisustvovali predstavnici 80 austrijskih firmi, čiji su organizatori hrvatska ambasada u Austriji i Erste banka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *