Bloombergov savjet preduzetnicima

Dodajte komentar

Goldman Sachs je juče najavio da se Michael R. Bloomberg, osnivač Bloomberg L.P, filantrop i gradonačelnik Njujorka od 2002-2013. godine, pridružio predsjedniku Goldman Sachsa i izvršnom direktoru Lloydu Blankfeinu, Warrenu Buffettu i dr Michael Porteru, kao ko-predsjedavajući u savjetodavnom vijeću Goldman Sachsovog programa „10 000 malih preduzeća“. Savjet pomaže u razvoju i ocjeni rada malih preduzeća i cilj im je da pomognu firmama da se proguraju na tržište.

Gostujući u emisiji na Bloombergovoj televiziji ’Bloomberg West’, Bleinkfein i Bloomberg su dali nekoliko savjeta za vlasnike malih preduzeća, kao i za sve koji tek planiraju da se otisnu u preduzetničke vode:

„Radite marljivo, a biće vam potrebno i nešto sreće, ali što marljivije budete radili imaćete i više sreće. I ako ne uspijete, nije kraj svijeta. Ne mogu da pronađem ništa zajedničko sa ljudima koji sjede i kukaju: ’Bilo je užasno’. Bilo pa prošlo, nastavite dalje, započnite novi posao već sjutradan. I budite iskreni, razmislite zašto nešto nije uspjelo, da li je u pitanju nedostatak vještina sa vaše strane, ili vi niste osoba za taj posao, ili jednostavno nije bilo pravo vrijeme. Ali ljudi nisu iskreni sami sa sobom. Ono što ja uvjek radim jeste da uzmem papir, povučem liniju kroz sredinu, sa jedne strane napišem sve pozitivne, a sa druge negativne strane, i ozbiljno pristupim tome. Kada završim, pocijepam papir i bacim ga, jer sam do tog momenta već razriješio u svojoj glavi, šta je realno a šta nije, šta mogu da predstavim ljudima, a šta ne“ , rekao je Michael R. Bloomberg.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pričajući o greškama koje je pravio, Bleinkfein je rekao: „Volio bih da sam dobio savjet da ne budem zastrašen…Ali biti zastrašen i nije tako loša stvar, ukoliko ne dozvolite da vas strah parališe. On će vas natjerati da budete pripremljeni i više nego što je to neophodno, da se vratite u nazad i sagledate svoj rad ili ideje još koji put.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *