Atlas banka: Tendeciozno ponavljanje informacije o oduzimanju licence

Dodajte komentar

U tekstu pod naslovom ”Nije zbog sankcija nego poslova” ND Vijesti, tendeciozno se ponavljaju informacije o oduzimanju licence Atlas banke u Moskvi i uvođenju privremene administracije koja je posljedica donošenja navedene Odluke, navodi se u reagovanju Atlas banke.

Podsjetimo, ND Vijesti su objavile da će se poslovanjem Atlas banke u Moskvi, biznismena Duška Kneževića, moguće baviti Vrhovno tužilaštvo Ruske Federacije.

“Autori teksta moraju znati elemantarno bankarsko pravo da bankom upravlja menadžment banke, da je za pomenuti period upravljao ruski menadžmet, protiv kojeg su ranije pokrenute prekršajne prijave i da gospodin Duško Knežević nikada nije bio u menadžmentu i rukovodio Altas Bankom Moskva. Atlas banka ostaje pri svim navodima koje je saopštila crnogorskoj i široj javnosti, a to je da zakonskog osnova za suspendovanje licence i uveđenja privremene uprave od strane CB Ruske Federacije apsolutno ne postoji”, objašnjava se u saopštenju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kako dodaju, da je tako, potvrdila im je i poznata ruska advokatska kancelarija “Justina” koju je Atlas banka angažovala za zastupanje pred Arbitražnim sudom u Moskvi.

“Prije pokretanja postupka pred Arbitražnim sudom u Moskvi, Atlas banka se obratila advokatskoj kancelariji, “Justina” iz Moskve radi dobijanja pravnog mišljenja da li je u konkretnom slučaju bilo zakonskog osnova za donošenje Rješenja Centralne banke Ruske Federacije. U pravnom mišljenju koje je potpisao predsjednik Advokatske kancelarije “Justine”, gospodin Burobin Viktor Nikolaevic, specijalista za bankarsko i finansijko pravo, koje je Atlas banka dobila i čije navode prenosimo, između ostalog stoji, da su detaljno razmotrili cjelokupnu dostavljenu dokumetaciju na osnovu koje se sa sigurnošću može utvrditi da je Centralna banka Ruske Federacije, suprotno bankarskim propisima i dobroj bankarskoj praksi suspendovala licencu Atlas banke Moskva i da po njihovom mišljenju nema zakonskog osnova za oduzimanje licence. Istovremeno predlažu da se pokrene postupak pred Arbitražnim sudom u Moskvi radi poništavanja navedenog Rješenja. Tužba će biti predata Arbitražnom sudu u Moskvi u zakonskom roku”, zaključuje se u saopštenju Altas banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *