Pronašli blago, a sad ga prodaju

Dodajte komentar

Počela je aukcijska i internet prodaja zlatnika vrijednih 11 miliona dolara, koje je jedan kalifornijski par slučajno pronašao šetajući psa.

Sredinom nedelje je na aukciji u San Francusku zlatnik iz 1984. prodat za 15.000 dolara. Na aukciji je bilo ponuđeno još nekoliko novčića, dok se najveći dio od ukupno 1.400 pronađenih zlatnika, prodaje preko sajtova “Amazon.com” i “Kagins.com”.

Anonimni par koji je pronašao “zakopano blago” ipak će zadržati i nekoliko novčića za sebe.

Novac koji zarade prodajom zlatnika, nakon što pokriju račune, doniraće u dobrotvorne svrhe, dok će zaradu sa ovonedeljne aukcije donirati za rekonstrukciju stare konvnice u San Francisku, koja bi trebalo da bude pretvorena u muzej. U tom prostoru bi trebalo da bude izloženo i 60 zlatnika iz pronađene kolekcije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Porijeklo pronađenih zlatnika još uvek nije poznato. Numizmatičar koji je izvršio procjenu pronađenih zlatnika i koji rukovodi njihovom prodajom kaže da već postoje teorije koje blago povezuju sa pljačkašem kočija Crnim Bartom, legendarnim odmetnikom Džesijem Džejmsom, ali i sa pljačkom već pomenute stare kovnice u San Francisku.

Naravno, već su se pojavili ljudi koji tvrde da pronađeno blago pripada njihovim dalekim rođacima, a jedna žena je čak zaprijetila tužbom.

Ipak, nadležni tvrde da se nijedna od pomenutih teorija zasad nije pokazala kao pouzdana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *