Je li ovo najveći problem Njemačke?

Dodajte komentar

Svaki peti mladi Njemac živi u siromaštvu ili je izložen toj opasnosti, prenose danas njemački mediji rezultate jedne studije “Monitor Jugendarmut”.

Studija pokazuje da su nemaštinom pogođeni prije svega oni nižeg obrazovnog niovoa i bez zanimanja.

Pod pojmom “siromaštvo mladih” autori ove studije, sačinjene povodom upravo održanog Dana katolika Njemačke, podrazumijevaju kako nedostatak materijalnih dobara, tako i loš status u društvu.

Kada je reč o siromašnima u bogatoj Njemačkoj, jedna anketa, objavljena početkom ove godina, pokazala je da je većina Njemaca, njih 66 odsto, spremno čak da podrži i povećanje poreza, radi pomoći siromašnoj djeci i mladima u Njemačkoj.

Njemačka štampa je pisala da više od 2,4 miliona djece i mladih živi u siromaštvu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Roditelji ove djece i omladinaca raspolažu sa manje od 60 odsto prosječne neto zarade, koja bi za bračni par sa jednim djetetom, iznosila 1.564 eura, kaže se u jednoj studiji Instituta WSI u kojoj se može na regionalnoj osnovi vidjeti gde žive najsiromašnija djeca.

Sudeći prema studiji, siromaštvo najčešće pogađa djecu u pokrajini Meklenburg-Prednjoj Pomeraniji, smještenoj na obalama Baltika i granici prema Poljskoj, gde prosečna kvota siromaštva dece iznosi 33,5 odsto.

U toj pokrajini istočnjačke ljepote i duge morske obale, koja se rve sa mukama u privredi i neonacistima u parlamentu, 46.336 djece ispod 15 godina, odnosno, njih 25,1 odsto, živi od socijalne pomoći koju roditelji primaju, pokazuje statistika.

Najmanje bijede kuca na vrata dece u Bavarskoj, u regionu Regenzburga, gdje je siromaštvom pogođeno 9,9 odsto djece, što je upola manje nego na nivou savezne države.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *