Srbija će procvjetati od Južnog toka

Dodajte komentar

Izgradnja gasovoda Južni tok imaće ključni značaj, kako za energetsku bezbjednost, tako i za ekonomsku stabilnost država kroz koje će prolaziti.

“Jedna od najvećih investicija u Srbiji u proteklih nekoliko decenija vrijedna gotovo dvije milijarde eura donijeće direktne i indirektne benefite srpskoj ekonomiji, podstaći dolazak investitora i otvaranje novih radnih mjesta”, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić.

Sertić je otvarajući energetski forum “Uloga Srbije na energetskom tržistu Balkana” naglasio da će koristi za srpsku i privredu u regionu biti vidljivi već sa prvim radovima, na kojima će direktno biti angažovano nekoliko hiljada ljudi, a posredno znatno više radnika, građevinskih kompanija proizvođača opreme, projektnih organizacija i instituta kao i preduzeća iz uslužnih djelatnosti.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Sertić je napomenuo da će na održavanju cjevovoda tokom eksploatacije biti angažovani brojni eksperti, a nakon završetka radova ostaće nam saobraćajna i elekroenergetska infrastruktura i drugi prateći objekti.

“Realizacija projekta Južni tok na duži rok omogućiće stabilan i održiv razvoj domaće privrede i privrede regiona, a posebno proizvodne industrije koja koristi gas kao energent ili sirovinu u proizvodnji”, naveo je Sertić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *