Telekom: 21,5 miliona eura za isplatu dividendi

1 komentar

Za isplatu dividendi iz neto profita za 2013. godinu odobreno je 21,5 miliona eura, odlučeno je na današnjoj redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma a.d. Podgorica. Iznos dividende po akciji je neto 41 cent.

Na današnjoj redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma a.d. Podgorica usvojeni su finansijski izvještaji i godišnji izvještaj o poslovanju za 2013. godinu.

“Akcionari koji posjeduju akcije Crnogorskog Telekoma na dan redovne Skupštine akcionara, 28. maja, imaće pravo na dividendu“, saopšteno je iz Telekoma.

Ukupni prihod Crnogorskog Telekoma za finansijsku 2013. iznosio je 110.2 miliona eura, a neto dobit 18.8 miliona eura.

Skupština akcionara  izabrala je dva nova člana Odbora direktora Franka Polca i Mihaela Franka, koji će zamijeniti Tila Kuša i Mihalji Nemeta. Ostali članovi Odbora, uključujući Petera Žoma, Melindu Sabo, Tripka Krgovića, Janoša Saboa i Suzan Krogman, izabrani su ponovo.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pored toga, Skupština akcionara je donijela Odluku o promjeni Statuta, a za ovlašćenog revizora za 2014. godinu  ponovo je izabrana revizorska kuća PricewaterhouseCoopers P.J.

“Danas smo zatvorili 2013. koja je finansijski i operativno bila veoma izazovna godina. Crnogorski Telekom je ponovo potvrdio lidersku poziciju na crnogorskom tržištu telekomunikacija. Srećan sam što mogu da saopštim da je i pored negativnih makroekonomskih kretanja, Crnogorski Telekom uspio da održi svoju tržišnu superiornost, stabilan finansijski učinak i da napravi značajne uspjehe na svom putu transformacije“, rekao je izvršni direktor Telekoma Rudiger Šulc.

On je kazao da je ponosan što je Telekom uspio da ostvari zacrtane planove i objavljene na prošlogodišnjoj Skupštini akcionara koji se tiču održavanja nivoa isplate dividendi.

“Nastavićemo sa unapređenjem interne efikasnosti kako bi mogli da obezbijedimo sredstva za ulaganje u nove proizvode i usluge. Međutim, mi kao kompanija nikad nismo bili zainteresovani za poboljšanje efikasnosti samo kroz jednostavno smanjenje troškova. Ono čemu mi težimo jeste da budemo dovoljno inovativni i da ostvarimo rast kroz povećanje prihoda“, istakao je Šulc.

On je dodao da će Telekom u 2014 nastaviti sa projektima kao što su razvoj 4G i optičke mreže, kao i projektom hibridnog pristupa, „u cilju povećanja zadovoljstva korisnika i zadovoljenja sve veće tražnje za kvalitetom, pokrivenošću i brzinom“.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *