Perišić: Završeno razgraničenje KAP-a i Glavnog grada

Dodajte komentar

Katastarsko razgraničenje zemljišta Kombinata aluminijuma Podgorica KAP i Glavnog grada, kao i upis objekata su završeni, saopštio je Pobjedi stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić.

„Konačno je završen posao oko razgraničenja i oko upisa objekata. Kada će biti potpisan ugovor još se ne zna, sve zavisi od stava Elektroprivrede o cijeni struje“, saopštio je Perišić.

Iz Elektroprivrede je rečeno da se još ne zna kada će se biti zakazana skupština akcionara na kojoj bi trebalo da bude odlučeno da li će ta kompanija prihvatiti ponudu Uniproma da cijena električne energije za Kombinat u narednih pet godina bude 38 eura po megavat satu.

Prema ranijim pisanjima medija, Italijani u EPCG nijesu zainteresovani za tu ponudu Uniproma.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Oni Unipromu nude cijenu električne energije od 45 eura sa prenosom i to samo do kraja godine, dok su od 1. januara spremni da struju Kombinatu aluminijuma isporučuju po tržišnoj cijeni uz popust od 5,5 odsto.

Iz Uniproma je ranije saopšteno da im takva ponuda ne odgovara, ali da ne odustaju od KAP-a, već da pregovaraju o nabavci struje od drugih snabdjevača.

Ukoliko ne bude obezbijedio struju po 38 eura po megavat satu Uniprom bi, prema ranijim najavama, zatvorio Elektrolizu i od 700 radnika zadržao samo 150.

Osim cijene struje, do sada su ispunjeni svi uslovi Uniproma koji je za imovinu Kombinata ponudio 28 miliona eura. Glavni grad je prošlog mjeseca zemljište Kombinata proglasio biznis zonom na kojoj se neće plaćati komunalne naknade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *