Goldman Sachs predviđa finale Brazila i Argentine

Dodajte komentar

Brazil i Argentina igraće u finalu Svjetskog fudbalskog  prvenstva u julu, a naslov prvaka osvojiće zemlja domaćin rekordni šesti put, predviđanja su američke investicione banke Goldman Sachs.

Goldman Sachs smatra da Brazil ima 48,5 posto izgleda da osvoji naslov svjetskog prvaka, dok Argentina kao druga ima 14,1 posto izgleda, a Njemačka kao treća 11,4 posto.

Predviđenja su napravljena na temelju statističkog modela koji analizira 14.000 takmičarskih međunarodnih utakmica odigranih od 1960.

“Naravno uopšte ne iznenađuje da je najuspješnija fudbalska reprezentacija favorit za osvajanje naslova prvaka na svom terenu”, stoji u izvještaju Goldman Sachsa, koji predviđa pobjedu Brazila nad Argentinom 3-1.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Brazil bi prema tim prognozama u nokaut fazi trebao izbaciti Holandiju, Urugvaj i Njemačku, dok bi Argentina na putu do finala trebalo da pobijedi Ekvador, Portugal i Španiju.

Koristeći isti model uoči Svjetskog prvenstva 2010. Goldman je predvidio Brazilu 26,6 posto izgleda da osvoje naslov prvaka, a Brazilci su ispali u četvrtfinalu. Španci su tada bili drugi sa 15,7 posto izgleda za osvajanje naslova, a na kraju su stigli do svog prvog naslova svjetskog prvaka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *