U Srbiji osigurano samo šest posto domaćinstava

Dodajte komentar

Kako je u Srbiji, prema podacima vodećih osiguravajućih kuća, osigurano jedva nešto više od šest posto domaćinstava i oko osam posto obradivih površina, jasno je da će vrlo mali broj građana dobiti naknadu za pretrpljenu štetu koju su prouzrokovale poplave, piše beogradska Politika.

Kako se rizik od ove nepogode dodatno osigurava, jasno je da će najveći dio nastalih šteta morati nadoknaditi država, bilo iz budžeta bilo iz donacija, ali dobar dio sasvim sigurno i sami građani.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Isto tako, od nešto više od dva miliona registrovanih vozila u Srbiji svega oko 150.000 ima kasko osiguranje. Osiguravajuće kuće će, kako nam je potvrđeno, u potpunosti nadoknaditi štetu svima onima koji su imali sveobuhvatno kasko osiguranje automobila, jer ono automatski uključuje i rizik od poplava. Ali, zbog više cijene osiguranja, mali broj građana ima ovu vrstu autoosiguranja.

S kompanijama, pravnim osobama, situacija je nešto bolja, jer su oni većim dijelom osigurani. Kako god, najveće osiguravajuće kuće poručuju svima koji imaju polise, vlasnicima kompanija i građanima, da im se jave čim to budu bili u mogućnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *