Da li će osiguranje imovine poskupjeti nakon poplava?

Dodajte komentar

Slovenačke (re)osiguravajuće kuće, pogotovo Triglav i Sava Re, koje imaju osiguravajuća društva i na poplavljenim područjima, štetu od poplava još ne mogu procijeniti.

Pretpostavljaju međutim da će najviše zahtjeva primiti kod automobilskih kasko osiguranja i osiguranja imovine kompanija, i u nekim slučajevima, zbog gubitka prihoda.

Osiguravajuća društva na Balkanu bi moglo pogoditi to da (negdje) nemaju limitiranih osiguranja kod poplava. Recimo, u Sloveniji je uobičajeno da je kuća na primjer osigurana za 100.000 eura, a za štetu uzrokovanu poplavama dobije se samo 10.000 (osim ako je osiguranje vrlo skupo). Toga u mnogim slučajevima, na primjer u Srbiji, nema.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kako kažu u Savi Osiguranju, domaćinstva su osigurana na “prvi rizik”, znači osiguranja nijesu podlimitirana. No, istina je, kažu izvori, da je malo takvih domaćinstava koja su osigurana protiv poplava.

Neki stoga očekuju ​​da će osiguravajuće kuće ovakva osiguranja u budućnosti preoblikovati i, zbog mogućih skupljih reosiguranja, i poskupiti. (Finance, Slovenija)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *