CKB: Za plaćanje računa povećana provizija

Dodajte komentar

Crnogorska komercijalna banka CKB poskupila je proviziju na uplate do 200 eura za građane i pravna lica sa 30 na 40 centi. Poskupljenje je stupilo na snagu 5. maja ove godine. Prema informacijama kojima Dan raspolaže, ostale banke koje posluju na teritoriji Crne Gore nijesu mijenjale visinu provizije.

„Cjenovna politika banke prati tržišne uslove i izvršene korekcije su nakon dužeg vremena odrađene u dijelu provizija na gotovinske i negotovinske transakcije“, kazali su za Dan iz CKB-a.

Kako su naveli, CKB poslujući u skladu sa standardima kontinuirano ulaže u nove servise i nove tehnologije koje klijentima pružaju bolju i kvalitetniju uslugu, sigurnost u poslovanju, mogućnost korišćenja modernih tehnologija i elektronskih kanala poslovanja. Osnovni princip banke, kako navode, jeste da klijentu pruži unaprijeđeni servis i uslugu uz adekvatnu cijenu i omogući mu da pod povoljnim uslovima koristi infrastrukturu banke.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Odrađene korekcije cijena neće imati bitnijeg uticaja na naše klijente koji koriste mogućnosti koje im banka pruža, a za sve nedoumice naši referenti mogu pružiti dodatne informacije, naveli su iz banke.

Iz udruženja banaka naveli su da ne raspolažu podacima da li su i koje banke od početka godine povećale proviziju na uplate fizičkih i pravnih lica, dok su iz Hipotekarne banke kazali da iznos provizije nijesu povećavali. Naprotiv, neke provizije smo i smanjili, posebno za bolje klijente kazao je za Dan izvršni direktor Hipotekarne banke Esad Zaimović.

Izvršni direktor First Financiall banke Predgar Drecun kazao je da su sve provizije u toj banci ostale nepromijenjene.

„Kada je u pitanju Sosijete ženeral banka provizije u domaćem platnom prometu nisu se povećale“, kazali su za Dan iz te banke.

Ni Hipo Alpe Adrija banka nije mijenjala provizije (tarife) u platnom prometu, ni za pravna, ni za fizička lica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *