Strmoglavi pad akcija Tvitera

Dodajte komentar

Protekle nedelje je Tviterova dionica na Njujorškoj berzi na kraju poslovanja bila na svojoj najnižoj cijeni ikada zabeleženoj – 30,50 dolara.

Gubitak vrijednosti za investitore koji drže ove dionice nije mali, budući da je samo godinu dana ranije najviša cijena deonica bila čak 74,73 dolara.

Otkad su se pojavile na berzi, dionice Tvitera imale su nekoliko loših perioda, ali sada je po prvi put zabilježen negativni trend u trajanju od devet dana.

Poslednji pad vrijednosti dionice, pa samim tim i tržišne vrijednosti kompanije zasigurno će zabrinuti investitore u tehnološki sektor, jer je Tviter trenutno jedna od retkih globalnih kompanija koja finansijski stoji loše, tj. ne ostvaruje zaradu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U poređenju sa dionicama Fejsbuka, Amazona, Linkedina i sličnih kompanija, rezultat Tvitera je daleko lošiji od početka ove godine.

Ukoliko se ne poprave trendovi u prihodima od oglasa, a prije svega negativan trend što se tiče broja aktivnih korisnika, američki finansijski sektor izražava veliku zabrinutost za budućnost ove kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *