Prosvetari hoće veće plate

Dodajte komentar

Sindikat prosvjete pri Uniji slobodnih sindikata zatražiće da bude ispoštovan sporazum o politici zarada u javnom sektoru kojim je precizirano da će plate biti povećane ukoliko bruto domaći prozivod BDP dostigne 3,5 odsto.

Prema preliminiranim podacima MONSTAT-a BDP je prošle godine porastao 3,5 odsto u odnosu na 2012. godinu. Sporazum o politici javnih zarada, potpisan 2011., predviđa da u toj situaciji plate budu povećane zaposlenima u javnom sektoru.

“Mi ćemo na sjednici Glavnog odbora precizirati svoje zahtjeve. Ne možemo biti nerealni. Sporazum se odnosi na sve zaposlene u javnom sektoru pa i na prosvjetne radnike, a ako povećaju plate nama ili zaposlenima u zdravstvu moraju i ostalima”, rekao je predsjednik Sindikata Zvonko Pavićević za Dan.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je kazao da, kada Vlada, koja je potpisnik sporazunma ne reaguje sama onda se sindikati moraju oglasiti.

“Ministarstvo finansija je potpisnik sporazuma u ime Vlade, pa se mi iz tog ratzloga nećemo obraćati Ministarstvu prosvjete”, kazao je Pavićević.

Sindikati zdravstva pri Unili slobodnih sindikata i Savezu Sindikata, zatražili su od Ministarstva finansija da se ispoštuje Sporazum o politici zarada u javnom sektoru i zaposlevnim u zdravstvu povećaju zarade najmanje pet odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *