Uspješan početak godine za Lovćen osiguranje

Dodajte komentar

Rezultati poslovanja u prvom kvartalu 2014. godine, kompanije “Lovćen osiguranje” AD, koja se inače bavi neživotnim osiguranjima, govore da je ovo osiguravajuće Društvo zadržalo lidersku poziciju na tržištu Crne Gore. Ostvareni udio u ukupnoj bruto premiji tržišta iznosi 34,4%, dok u strukturi bruto premije neživotnih osiguranja udio Lovćen osiguranja je 41,3%. Takođe, Lovćen osiguranje je 100% vlasnik Lovćen životnih osiguranja AD i tržišni udio ova dva društva u prvom kvartalu 2014. godine iznosi 36%.

Lovćen osiguranje je u prvom kvartalu postiglo, između ostalog, jedan od važnijih ciljeva Društva, a to je jačanje internih kanala prodaje tj. povećanje udjela premije ostvarene putem internih zastupnika. Rezultati poslovanja jasno govore u prilog činjenici, da je trend rasta premije ostvarene putem internih zastupnika nastavljen i u prvom kvartalu 2014. godine. Ova premija u prvom kvartalu 2014. godine je veća u odnosu na prvi kvartal 2013. godine za 26%. Koordinacija, praćenje i sprovođenje aktivnosti definisanih u prethodnom periodu rezultiralo je smanjenjem operativnih troškova Društva u prvom kvartalu 2014. godine za 5% u odnosu na isti period 2013.godine, što je važan parametar u posmatranju uspješnosti poslovanja Društva.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prof. dr Radenko Purić, izvršni direktor “Lovćen osiguranja” AD je, u ime menadžmenta, a povodom objave poslovnih rezultata društva postignutih u prvom kvartalu 2014. godine, saopštio da smatra ostvarene rezultate veoma pozitivnim, posebno imajući u vidu da su postignuti u veoma složenim ekonomskim uslovima i uslovima visoke konkurentnosti na malom tržištu.

»Posebno smo ohrabreni uspjehom na planu jačanja internih kanala prodaje, čiji rezultati nastavljaju trend rasta i u ovoj godini, kao i postizanjem ekonomičnijeg poslovanja, koje je rezultiralo smanjenjem operativnih troškova Društva. Sve ovo opravdava našu ulogu tradicionalnog lidera na tržištu osiguranja u Crnoj Gori koju, u skladu sa korporativnim planovima, imamo obavezu još više osnažiti u narednom periodu« – zaključuje Purić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *