Useljenički “bum” u Njemačku

Dodajte komentar

Njemačka je omiljenija nego ikada ranije i sa 400.000 ljudi koji su se 2012. uselili u tu zemlju, našla se prvi put na visokom drugom mjestu – iza Amerike.

Njemačka se tako našla i ispred tradicionalnih i klasičnih useljeničkih država, poput Kanade ili Australije.

Ovo je pokazala studija Organizacije za ekonomski saradnju i razvoj (OECD) u kojoj se, kako navode mediji, rezimira da bi “bez preterivanja moglo da se govori o useljeničkom “bumu” u Njemačku”.

Osnova za ovakav rast broja useljenika u Njemačku je, kako se ukazuje, sloboda kretanja u okviru Evropske unije od čega, navodi se, Njemačka profitira.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Nijedna druga zemlja, članica OECD, nije zabilježila ovakav useljenički “bum” kao Njemačka, koja je 2009. godine bila na osmom mjestu po broju useljenika, prenose mediji, navodeći da studija OECD pokazuje da migranti, zbog duge ekonomske krize, ostaju u Njemačkoj duže, nego što su to činili prethodnih godina.

I druge evropske zemlje, medju kojima su Francuska, Švedska i Finska registrovale su, takođe, 2012. godine rekordni rast broj useljenika u poredjenju sa prethodnim godinama, za razliku od Španije i Italije, ali i Velike Britanije gde je broj smanjen.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *