Austrijska Uniqa s nižom dobiti u prvom tromjesečju 2014.

Austrijski osiguravatelj Uniqa u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio nižu dobit u poređenju s istim razdobljem godine ranije, izvijestili su danas iz te kompanije.

Dobit prije oporezivanja smanjena je tako za 30,3 posto u poređenju s prvim tromjesečjem prošle godine, na 81,4 miliona eura, pokazao je poslovni izvještaj.

Ako se izuzme prihod od prodaje hotelske imovine u iznosu od 49,1 miliona eura u prvom lanjskom tromjesečju, dobit Uniqe na godišnjem je nivou u prva tri ovogodišnja mjeseca porasla za petinu, pojašnjava se u saopštenju austrijske osiguravajuće kuće.

Dodaju i da je njihov kombinovani pokazatelj profitabilnosti za segment osiguranja imovine i od nezgoda u navedenom razdoblju poboljšan, na 98,3 posto, s 97,8 posto zabilježenih u prva tri mjeseca prošle godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Što se tiče prognoze poslovanja za 2014. godinu, Uniqa je zadržala raniju prognozu značajnog povećanja godišnje dobiti, napominjući kako njeno poslovanje u Ukrajini i Rusiji bilježi rast uprkos političkoj krizi među zemljama.

Takođe napominju da još nije moguće procijeniti štete od poplava koje su pogodile balkansku regiju, no da one u Austriji dosežu oko pet miliona eura.

Check Also

Proizvodi kompanije “Naše voće”, novog crnogorskog brenda, uskoro na policama domacih trgovina

Kompanija Veletex je početkom 2017. godine kupila imovinu zemljoradničke zadruge Župa u stečaju, na dvanaestoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *