Austrijska Uniqa s nižom dobiti u prvom tromjesečju 2014.

Dodajte komentar

Austrijski osiguravatelj Uniqa u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio nižu dobit u poređenju s istim razdobljem godine ranije, izvijestili su danas iz te kompanije.

Dobit prije oporezivanja smanjena je tako za 30,3 posto u poređenju s prvim tromjesečjem prošle godine, na 81,4 miliona eura, pokazao je poslovni izvještaj.

Ako se izuzme prihod od prodaje hotelske imovine u iznosu od 49,1 miliona eura u prvom lanjskom tromjesečju, dobit Uniqe na godišnjem je nivou u prva tri ovogodišnja mjeseca porasla za petinu, pojašnjava se u saopštenju austrijske osiguravajuće kuće.

Dodaju i da je njihov kombinovani pokazatelj profitabilnosti za segment osiguranja imovine i od nezgoda u navedenom razdoblju poboljšan, na 98,3 posto, s 97,8 posto zabilježenih u prva tri mjeseca prošle godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Što se tiče prognoze poslovanja za 2014. godinu, Uniqa je zadržala raniju prognozu značajnog povećanja godišnje dobiti, napominjući kako njeno poslovanje u Ukrajini i Rusiji bilježi rast uprkos političkoj krizi među zemljama.

Takođe napominju da još nije moguće procijeniti štete od poplava koje su pogodile balkansku regiju, no da one u Austriji dosežu oko pet miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *