Rusi opsijedaju Kopaonik

Dodajte komentar

Ruski investitori zainteresovani su da u izgradnju hotela i velnes sadržaja na Kopaoniku ulože više od 300 miliona eura, prenosi B92.

Predstavnici desetak ruskih kompanija sa sjedištem u Moskvi, razgovarali su danas sa rukovodstrvom opštine Brus i tom prilikom izrazili spremnost za investiciona ulaganja od preko 300 miliona eura u izgradnju hotela i drugih turističkih sadržaja na Jarmu, Srebrncu, Rendari i Gočmanicima na Kopaoniku, kao i velnes i spa centra u bruskoj banji.

Prema riječima Slobodana Vidojevića predsjednika opštine Brus, predstavnici velikih moskovskih kompanija “KGS Inženjering”, “Grupa LTD”; “Balt Spec Stroj”, “Stroj montaž” i još sedam manjih građevinskih firmi,kao i preduzeća iz oblasti finansijskog konsaltinga, obišli su građevinske lokacije ove opštine na Jarmu, Srebrncu, Rendari i Gočmancima na Kopaoniku, kao i izvor ljekovite vode na “Rosuljama” poznatiji kao bruska banja.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Ruski investitori su inpresionirani svim onim što su vidjeli na Kopaoniku. Kako su nam rekli, spremni su da ulože više od 300 miliona eura u izgradnju hotela, odmaralištra, apartmana, parking prostora i drugih turističkih objekata na Kopaoniku”, kaže Vidojević.

“Posebno su oduševljeni ljekovitom termomineralnom vodom bruske banje, na lokaciji “Rosulje” koja je 500 metara udaljeno od centra Brusa, a koja je bogata megnezujumom i drugih mineralima. Oni ovdje hoće da izgrade velnes i spa centar u kome će, kako kažu, godišnje boraviti više od 10.000 ruskih turista”, navodi on.

Kako dodaje, investitori iz Rusije izrazili su spremnost i za izgradnju Gondole, koja bi povezala Brzeće sa zimskim turističkim centrom “Suvo rudište” na Kopaoniku.

Predstavnici pomenutih ruskih kompanija rekli su da će ulaganja u nove turističke sadržaje Brusa i Kopaonika “sasvim sigurno premašiti okvirnu cifru od 300 miliona eura , te da će biti veća od ukupnih investicija turističke objekte u Crnoj Gori i Bugarske”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *