Dobit Lenova povećana 25 odsto

Dodajte komentar

Kineski proizvođač personalnih računara Lenovo Group izvijestio je u srijedu da mu se tromjesečna dobit povećala za 25 odsto u odnosu na prošlu godinu a prihodi za 19 odsto.

U četvrtom fiskalnom tromjesečju koje je završilo u ožujku neto dobit iznosila je 158 miliona dolara. Prihodi su u odnosu na prethodnu godinu porasli na 9,4 milijarde dolara.

U posmatranom su razdoblju prihodi kineske kompanije u Evropi, Africi i na Bliskom istoku (EMEA) prvi puta nadmašili one u Kini. U SAD-u je Lenovo u tom razdoblju nadmašilo Apple, zauzevši treće mjesto po isporukama personalnih računara.

Dok je cijela industrija personalnih računara u prva tri mjeseca ove godine zabilježila pad isporuka za 3,1 odsto u odnosu na isto razdoblje lani, Lenovo je zabilježilo njihov skok za 6,8 odsto, navodi se u saopštenju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U cijeloj fiskalnoj godini koja je završila u martu kompanija je zabilježila rekordnu dobit prije oporezivanja od 1,01 milijarde dolara, što je 27 posto više nego u prethodnoj fiskalnoj godini. Zabilježili su i rekordne godišnje prihode od 38,7 milijardi dolara, koji su time porasli 14 posto u odnosu na fiskalnu 2012/2013. godinu.

Kompanija je u netom završenoj fiskalnoj godini učvrstila vodeću poziciju na tržištu personalnih računara, povećavši tržišni udio za 2,1 postotni bod, na rekordnih 17,7 posto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *