Vlada opet pokušava da “udomi” barsku Marinu

Dodajte komentar

Vladina Tenderska komisija za privatizaciju izabrala je savjetnika za novi postupak prodaje Marine Bar. Nakon jednostranog raskida ugovora sa litvansko – letonskim konzorcijumom, koji nije ispunjavao ugovorene obaveze, većinski paket akcija je opet u vlasništvu države i nedavno je preuzela upravljanje kompanijom.

Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović kazao je da će ugovor sa savjetnikom biti potpisan narednih dana, a nakon toga će početi pripremu tenderske dokumentracije. Tender za prodaju će biti objavljen kada se pojave potencijalni investitori.

Raskid ugovora okupoprodaji barske Marine je jedina Vladina odluka te vrste tokom 2013. godine. Donijeta je na preporuku Savjeta za privatizaciju zbog neovlašćenog raspolaganja akcijama tog preduzeća, što je činio SIA Multikapitals iz Rige, koji je svoje akcije bez saglasnosti prodavaca založio kod AS Latvijas Krajbanke. To je suprotno kupoprodajnom ugovoru. U međuvremenu je pokrenut i likvidacioni postupak protiv AS Latvijas Krajbanke, zbog čega ona nije bila u mogućnosti da izvršava ugovorne obaveze. Partneri su najavljivali pokretanje arbitražnog postupka. Vujović smatra da ako do njega dođe on ne može uticati na jednostrani raskid ugovora i povraćaj akcija jer su za to stvoreni uslovi iz ugovora.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Za barsku Marinu je uvijek bilo interesovanja i vjerujemo da tu neće biti problema čim se stvore uslovi za raspisivanje tendera”, kazao je on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *