Societe Generale Montenegro donirala 10.000 eura pomoći ugroženima od poplava

Dodajte komentar

Saosjećajući sa ugroženim stanovništvom u oblastima pogođenim poplavama Societe generale banka Montenegro opredijelila je 10.000 eura za ublažavanje posledica ove prirodne katastrofe.

Imajući u vidu ozbiljnost situacije i neophodnost hitnog djelovanja, banka je otvorila žiro račun 550-96-86 na koji svi zainteresovani mogu uplatiti sredstva u cilju pomoći područjima ugroćženim poplavama

“Svaki pa i najmanji iznos je dobrodošao i doprinijeće otklanjanju posledica i, nadamo se, brzom oporavku ugroženih područja. Societe Generale Montenegro je i prethodnih godina donirala značajna sredstva za saniranje posledica poplava i drugih nepogoda, pa je i u ovom teškom momentu odlučila opredijeliti značajna sredstva”, navodi se u saopštenju Societe Generale banke.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Iz ove banke su pozvali sve kompanije i pojedince da pomognu građanima u ugroženim područjima i uplate sredstva na njihov račun koja će biti upućena Crvenom krstu Crne Gore a koja će on proslijediti Crvenim krstovima Srbije i Bosne i Hercegovine.

SOCIETE GENERALE MONTENEGRO DONIRALA 150 SADNICA STABALA – ZAPOSLENI ORGANIZOVALI AKCIJU SADNJE

Societe Generale banka Montenegro donirala je 150 sadnica u cilju ozelenjavanja i zamjene starih stabala u četiri parka u Podgorici. Ova akcija je još jedna od brojnih aktivnosti banke u sklopu proslave značajnog jubileja, stopedeset godina od osnivanja Societe Generale Grupe.

U akciji sadnje učestvovali su zaposleni u banci koji su izdvojili jedan dan vikenda da bi u Njegoševom i parku na Pobrežju, Karađorđevom i Kraljevom parku zasadili stabla i time doprinijeli stvaranju novih i održavanju postojećih prijatnih zelenih kutaka u glavnom gradu.

Partner u ovoj akciji, preduzeće Zelenilo izvršilo je snimanje lokacija i određivanje potrebne vrste sadnica kako bi se na ove četiri lokacije zasadile odgovarajuće vrste stabala. U Njegoševom parku, u dijelu sa južne strane Visećeg mosta gdje je u ranijem požaru stradao dio stabala zaposleni Societe Generale Montenegro zasadili su čemprese, javore kao i ukrasni bagrem, dok je novi park na Pobrežju obogaćen sadnicama breze, javora i bagrema, kao i magnolijama i palmama. S obzirom da je među sadnicama bilo osjetljivih biljaka pejzažni arhitekti i zaposleni Zelenila pratili su i pomagali akciju sadnje dajući neophodne instrukcije za pravilni tretman sadnica.

Zaposlenima banke u sadnji su se pridružili i članovi njihovih porodica kao i brojni građani koji nedjeljno jutro tradicionalno koriste za šetnju u parku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *