NBS sugerisala bankama da ne obračunavaju naknade za uplate pomoći

Dodajte komentar

Narodna banka Srbije pozvala je sve banke da se solidarišu i da ne naplaćuju proviziju za uplate za pomoć ugroženima i stradalima u poplavama.

NBS je pozvala je sve banke da, imajući u vidu tešku situaciju koja je pogodila čitavu zemlju, pokažu solidarnost i ne naplaćuju naknadu po osnovu uplata i prenosa sredstava na namjenske dinarske i devizne račune otvorene radi pomoći ugroženima i otklanjanja posljedica poplava.

Centralna banka je apelovala na banke i da ne naplaćuju naknade za otvaranje i vođenje ovih namjenskih računa.

NBS je najavila da će objaviti spisak banaka koje su se odazvale ovom pozivu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

S tim u vezi, NBS je na današnjoj hitnoj sjednici Izvršnog odbora donijela odluku da bankama ne naplaćuje naknadu za obračun koja je utvrđena Odlukom o jedinstvenoj tarifi po osnovu naloga za uplatu, odnosno prenos sredstava u dinarima i devizama na ove namjenske račune.

NBS je pozvala sve donatore da sredstva za pomoć ugroženima i otklanjanje posljedica poplava prikupljaju na posebnim, namjenskim dinarskim i deviznim računima kako bi, u skladu sa ovim pozivom, bili oslobođeni troškova prilikom uplata i prenosa sredstava.

Centralna banka će na osnovu obavještenja Ministarstva finansija i banaka, a radi sprečavanja zloupotreba, objaviti brojeve namjenskih računa za uplatu pomoći ugroženima i otklanjanje posljedica poplava, navedeno je u saopštenju NBS.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *