Sberbanka Srbija u plusu 9,5 mil. EUR

Dodajte komentar

Sberbanka Srbije saopštila je danas da je 2013. godinu završila sa profitom od 9,5 miliona eura (1,074 milijarde dinara).

Kako se navodi, ukupna aktiva te banke na kraju prošle godine dostigla je 868 miliona eura (99 milijardi dinara), a plasman kredita je zadržao nivo od 300 miliona eura (34 milijardi dinara) za stanovništvo i 371 miliona eura (37 milijardi dinara) za privredu.

Dodaje se da je 2013. platni promet u ruskim rubljama, koji je potpuna novost u bankarskim uslugama na srpskom tržištu, dostigao 1,1 milijardu rubalja.

U saopštenju se ističe da je predsjednik Izvršnog odbora Sberbanke Srbije Valerij Ovsjanikov, rekao da je u 2013. godini ta banka rebrendirali cijelu mrežu ekspozitura i trenutno je 50 odsto ekspozitura u potpunosti renovirano u skladu sa Sberbank korporativnim standardima.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Naši planovi u 2014. su usmjereni na daljnji razvoj i organski rast koji će se postići kontinuiranim povećanjem broja ekspozitura u bliskoj budućnosti. Mi smo tu da ostanemo, da rastemo i da budemo blizu naših klijenata, tako da možemo reagovati brzo i fleksibilno na njihove potrebe”, kazao je on.

Najveća banka u Rusiji Sberbanka, krajem 2012. je počela da posluje u Srbiji preuzevši Folksbanku (Volksbanku).

U saopštenju se navodi da Sberbanka Rusije posjeduje gotovo trećinu cjelokupne aktive ruskog bankarskog sektora i ključni je davalac kredita nacionalnoj ekonomiji i najveći držalac depozita u Rusiji. Osnivač i najveći akcionar je Centralna banka Rusije u čijem je vlasništvu 50 odsto kapitala banke plus jedna akcija s pravom glasa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *