Prestaje rad administratora za cijene srebra!

Dodajte komentar

Budućnost 117 godina starog globalnog mjerila za određivaje cijene srebra je dovedena u pitanje nakon što je njegov adminstrator najavio da će prestati sa radom…

London Silver Market Fixing je saopštio da će prestati sa radom 14. augusta.  Međutim, dodao je i da je suparnička kompanija zanteresirana za preuzimanje.  

Ovaj potez dolazi nakon što je Deutsche Bank, koja sa HSBC i Bank of Nova Scotia, određuje cijenu, saopštila da okončava sa ovim poslom.  Deutsche Bank je navela u aprilu da će napustiti proces, ali je saopštila u srijedu da će odgoditi svoj odlazak do 14. avgusta.

Trenutni adminstrator London Silver Market Fixing saopštio je da “izražava spremost” da odluči sa tržišnim učesnicima da li su zainteresovani za razvoj alternative.

Trenutni predstavnici Deutsche Bank, HSBC i Bank of Nova Scotia razgovaraju telefonom svaki dan u podne kako bi odredili spot cijenu za srebro, na temelju transakcija između svojih klijenata.  Spot cijena se dobija od rudara, finansijskh firmi i juvelira koji trguju srebrom, te vrijednosti njihovh dionica.  

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Najava London Silver Market Fixinga dolazi u vrijeme preispitivanja robnih mjerila od strane regulatornih tijela.

Američka komisija za robnu trgovinu sprovela je petogodišnju istragu o navodima da neke najveće svjetske banke lažno predstavljaju buduće cijene srebra.

Međutim, oni su obustavili ispitivanje, kazavši da nisu pronašli dokaze o prestupu.
Biznis.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *