Radnici Samsung oboljeli od raka, kompanija plaća nadoknadu

Dodajte komentar

“Samsung elektronics” obećao je da će isplatiti kompenzaciju svim radnicima koji tvrde da su dobili rak zbog rada u fabrikama za proizvodnju poluprovodnika.

Vodeći svjetski proizvođač čipova i smartfona odbio je da komentariše kolikom će broju ljudi kompenzacija biti isplaćena, ali je poznato da je u proteklih šest godina oko 40 zaposlenih protiv “Samsunga” podnijelo tužbe južnokoreskoj Službi za isplatu kompenzacija radnicima, prenio je Frans pres.

“Nismo obratili dovoljnu pažnju na bol i poteškoće oboljelih i njihovih porodica”, navodi se u saopštenju izvršnog direktora “Samsunga”, Kvona O-Hjuna, i obećava osnivanje neutralne arbitražne grupe koja će organizovati pravednu raspodjelu sredstava.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Samsung” je uvijek negirao optužbe da su radnici oboljeli od raka zbog izloženosti toksičnim hemikalijama na radnom mjestu, ali je u februaru, sa izlaskom filma “Drugo obećanje”, u kojem se opisuje realan život jednog od zaposlenih u “Samsungu” koji je umro 2007. godine zbog akutne leukemije, poraslo interesovanje javnosti za taj spor.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *