Evo za šta je Apple potrošio 3.2 milijarde dolara!

Dodajte komentar

Prvo je “Financial Times” objavio informaciju da će Apple kupiti Beats by Dr. Dre, a samo nekoliko sati nakon toga kupovina je i zvanično potvrđena.

Apple je za 3.2 milijarde dolara prisvojio poznatu kompaniju Beats by Dr. Dre, koja se bavi proizvodnjom audio opreme, striming muzičkim servisom i još nekim manjim biznisima. Beats vodi muzička zvijezda, reper i poslovni čovek Dr. Dre, čije je Beats carstvo tokom posljednje projcene procenjeno na dvije milijarde dolara.

Beats je sada dio Apple kompanije, ali ostaje nejasno šta će tačno Apple uraditi sa tom akvizicijom. Sem da će poboljšati slušalice i dodatnu opremu, poput zvučnika u samostalnom kućištu ili zvučnika koji se ugrađuju u laptop i desktop računare, ostaje opcija da se Beats audio tehnologija nađe u budućim Apple iPhone, iPod i iPad uređajima, kao što smo Beats sretali u i na HTC telefonima.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Moguća opcija koju će Apple prvo primijeniti tiče se iTunes servisa, koji je u ovom tromjesečju “potponuo” za oko 13 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine i gdje možda Apple ima i najviše mjesta za poboljšanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *