Perišić Pejoviću: Precizirajte ponudu

Stečajni upravnik Kombinata aluminijuma (KAP), Veselin Perišić tražio je od vlasnika Uniproma, Veselina Pejovića da precizira ponudu u slučaju da mu Elektroprivreda i Crnogorski elektroprenosni sistem ne ispune zahtjev o garantovanoj cijeni struje od 38 eura po megavat satu.

Vijesti pišu da KAP sada plaća struju od oko 45 eura po MWh koliko su nezvanično Pejoviću ponudili EPCG i CGES.

Zvaničnu odluku treba da donese Skupština akcionara EPCG, koja je nedavno odgođena, a nema još najave kada će ponovo zasjedati.

Italijanski suvlasnik A2A traži veću cijenu od one koju Pejović traži. Izvor Vijesti kazao je da A2A ovim možda ucjenjuje Vladu, kako bi za sebe izborili bolju poziciju pri rješavanju poreskog duga EPCG državi od 45 miliona eura.

„Glavni problem je neriješeno pitanje struje. Rekao sam gospodinu Pejoviću da precizira investicioni plan vezano za drugu varijantu i plan B koji je predložio u slučaju da ne dobije cijenu struje od 38 eura po MWh“, objasnio je Perišić Vijestima nakon sastanka.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pejović je trebalo da se formalno izjasni pred stečajnom upravom da li i dalje ostaje pri svojoj ponudi.

Plan B, kako je ranije najavio Pejović, predviđao bi gašenje elektrolize u slučaju skupe struje, pa bi se KAP bavio samo preradom uvoznog aluminijuma.

U slučaju da dobije traženu cijenu struje Pejović je planirao da zaposli 300 od sadašnjih 700, dok bi u slučaju gašenja elektrolize zadržao oko 150 zaposlenih.

Za imovinu nudi 28 miliona na dvije rate. Prvobitno je planirano da se kupoprodajni ugovor sa Unipromom za imovinu KAP-a zaključi sredinom ovog mjeseca, ali je sada izvjesno da će taj rok biti prolongiran.

Check Also

Najavili dolazak turista iz Kazahstana i Jermenije do kraja septembra

Grupa turističkih agencija iz Kazahstana i Jermenije ovih dana boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.