Lu Shan: CRBC spremna da počne izgradnju autoputa

Dodajte komentar

Kineska kompanija CRBC u potpunosti je posvećena projektu izgradnje autoputa Bar-Boljare, na dionici Smokovac-Mateševo, i spremna je, da čim se u Exim banci okončaju najavljeni proceduralni koraci, otpočne sa radovima u Crnoj Gori, saopštio je generalni direktor kompanije Lu Shan.

Lu Shan je, na sastanku sa crnogorskom delegacijom koju u Makau predvodi minister saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, potvrdio da je oprema spremna i određen projekt menadžer za Crnu Goru.

Brajović je rekao da će crnogorska strana uložiti maksimlne napore za ubrzavanje vladine i parlamentarne procedure, kako bi u što kraćem roku počela gradnja.

Drugog dana Foruma u Makau crnogorska delegacija učestvovala je na panelu posvećenom partnerstvu između NR Kine i centralne i jugoistočne Evrope.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Na panelu je domaćin još jednom naglasio namjere NR Kine da investira 10 milijardi dolara u region centralne i jugoistočne Evrope u cilju snaženja ekonomske i privredne saradnje. Na ovaj način stvoriće se zajedničke mogućnosti u kojima će se dijeliti prednosti i potencijali, a koji će omogućiti bilateralnu saradnju u povoljnim okvirima i osnažiti je”, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Panel posvećen centralnoj i jugoistočnoj Evropi je poslužio za razmjenu informacija o konkretnom statusu projekata čija implementacija potpada pod okriljem najavljenog partnerstva i preferencijalne kreditne liinije kineske Exim banke.

Poruka koja je poslata sa ovog Foruma predstavlja potrebu za sinergijom međunarodne infrastrukturne industrije, koja se suočava sa promjenama i potrebama globalizacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *