Počeli pregovori DPS i SDP oko Kraljičine plaže

Dodajte komentar

Koalicioni partneri koji vrše vlast u Budvi Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija intezivno pregovoraju oko davanja saglasnosti na prodaju Kraljičine plaže, saznaju Dnevne novine. 

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina predsjednik opštine Lazar Rađenović, koji je nedavno izašao iz pritvora, razgovarao je sa potpredsjednikom iz redova SDP-a Ljubomirom Filipovićem oko ugovora o prodaji Kraljičine plaže. Filipović, koji je tokom Rađenovićevog “odustva” sa posla upravljao opštinom, je potvrdio Dnevnim novinama da su konsultacije u toku, ali je istakao da je “rano da o tome govori”, i da očekuje da će konsultacije biti nastavljene danas.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Inače opštine Budva i Bar su potpisale ugovor sa koncernom iz UAE “Rojal grup” o prodaji 42 hektara uz Kraljičinu plažu za 21 milion eura, no prije nego što je Vlada odobrila ovu prodaju, saglasnost je povukao upravo Filipović.

Potpredsjednik budvanske opštine je u svom dopisu Vladinoj komisiji za ekonomska pitanja tada naveo da je nakon “sagledavanja ugovora, koji je trebalo da bude zaključen sa firmom-kćerkom arapskog koncerna  uvidio da bi on opštini Budva nanio nesagledive štetne posljedice”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *