Gubitak Instituta Igalo 1,5 milion eura

Institut “Simo Milošević” završio je prvi kvartal sa neto gubitkom od 1,5 miliona eura, 11,6 odsto većim nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Poslovni prihodi kompanije na kraju marta su, prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Montenegroberze, porasli 7,2 odsto na 791,21 hiljadu.

Poslovni rashodi Instituta, za koji je raspisan novi tender, porasli su deset odsto na 2,18 miliona eura, od čega se na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode odnosilo 1,29 miliona.

Ukupna aktiva kompanije na kraju prvog tromjesečja iznosila je 68,88 miliona, 1,2 odsto manje nego u uporednom periodu.

Neraspoređena dobit kompanije iznosi 997,86 hiljada eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Dugoročna rezervisanja i obaveze kompanije iznosile su 5,27 miliona, a kratkoročna 4,42 miliona.

Tenderska komisija za privatizaciju produžila je do 8. maja tender za prodaju 56,48 odsto državnog kapitala u Institutu »Simo Milošević«, po početnoj cijeni od deset miliona.

Tendersku dokumentaciju do sada su otkupili londonski International Wellness limited group i azerbejdžanski Azmont, koji je zakupio zemljište u Kumboru za gradnju turističko stambenog kompleksa.

Zdravstveni centar u Igalu najveća je i najpoznatija institucija za multidisciplinarno banjsko liječenje na Mediteranu. Kompanija je vlasnik i ekskluzivne Vile Galeb, koja je sagrađena 1979. godine isključivo za potrebe tadašnjeg predsjednika SFRJ, Josipa Broza Tita.

(portalanalitaka.me)

Check Also

Istraživanje Erste banke pokazalo: Pandemija promijenila navike potrošača vlasnika kartica

Istraživanje Erste banke pokazalo je da su građani vlasnici kartica ove banke tokom epidemije korona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *