Do kredita za autoput još samo procedura

Dodajte komentar

Intenzivna komunikacija i razmjena neophodnih informacija između Exim banke i Vlade o izgradnji dionice Smokovac-Mateševo uspješno je okončana i za zaključenje kreditnog aranžmana su ostali samo proceduralni koraci, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Resorni ministar, Ivan Brajović sastao se tokom Međunarodnog foruma posvećenom ulaganjima u infrastrukturu i građevinarstvu (IIICF) u kineskom gradu Makao sa predstavnicima Exim banke.

“Visoki predstavnik Exim banke, Li Jian je u razgovoru sa Brajovićem rekao da su za zaključenje kreditnog aranžmana ostali samo proceduralni koraci, koji su zastupljeni kod svake finansijske institucije”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su, kako se dodaje, zadovoljni dosadašnjom uspješnom saradnjom i saglasni su da će projekat izgradnje dionice autoputa kroz Crnu Goru dati poseban doprinos njenom daljem unaprijeđenju.

Forum je počeo nakon prijema kod predsjednika izvršnog vijeća Makaoa, Fernanda Chui Sai Ona, gdje su bili najviši zvaničnici Foruma, sa kojeg je poslata poruka koliko je infrastrukturna povezanost važan podsticaj za dugoročni ekonomski razvoj i prosperitet i da infrastrukturna povezanost predstavlja novi impuls za međunarodnu saradnju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Brajović je razgovor sa makedonskim kolegom Milem Janakieskim, iskoristio je da razmijeni informacije u vezi sa njihovom saradnjom sa kineskim partnerima u izgradnji dionice autoputa kroz Makedoniju.

Među ključnim govornicima na Forumu bio je i bivši hrvatski predsjednik, Stjepan Mesić, koji je kazao da je regionalno povezivanje infrastrukture u jugoistočnoj Evropi, ujedno i veliki izazov, koji mora pratiti i unaprijeđeni razvoj proizvodnje, da bi doveli do mira, stabilnosti i napretka.

Forum je okupio preko pet hiljada učesnika iz 52 zemlje. Forum se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine Kine i Vlade specijalne autonomne oblasti Makao.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *