Pejović: Vraćam KAP ako niknu zgrade

Dodajte komentar

Na prostoru Kombinata aluminijuma Podgorica KAP neću ništa rušiti, već ću razvijati industriju aluminijuma, zbog toga što je krug fabrike proglašen aluminijeko-industrijskom biznis zonom, kazao je Danu vlasnik Uniproma Veselin Pejović, koji je ponudio za imovinu KAP-a 28 miliona eura.

„Tamo se neće praviti nikakvi hoteli ni zgrade. Nije mi jasno ni ko bi tamo kupio kvadrat stana“, rekao je Pejović.

Kako je istakao, Uniprom će biti nosilac posla u KAP-u i baviće se proizvodnjom finalnih proizvoda.

Vlasnik Uniproma je posljednjih dana bio na udaru zbog toga što je Glavni grad proglasio krug KAP-a, Prerade i Kovačnice biznis zonom i što je razgraničeno zemljište između KAP-a, kojim je aluminijumskoj fabrici pripalo 417,8 hiljada kvadrata. Ovu odluku Glavnog grada najviše su kritikovali Branka Bošnjak iz DF-a i koordinator Foruma 2010 Žarko Rakčević.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Oni nijesu protiv mene, već protiv KAP-a. Njima nije u interesu da KAP radi. Zašto oni ne uzmu neku firmu u stečaju i podignu je na noge? Ako misle da ću zaraditi milione i da imam pogodnosti i privilegije, daću im KAP sa svim tim pogodnostima pa neka oni zarađuju milione. Ali ću im ga dati isključivo u svrhu razvoja aluminijumske proizvodnje“, rekao je Pejović i ponovio da je njima dvoma najveći problem što će se KAP za pola godine, godinu podići.

Pejović je poručio i da će vratiti KAP državi, ukoliko počne da gradi zgrade u krugu KAP-a, što potenciraju iz opozicije.

„Mogu da obećam da KAP više neće biti na grbači građana i države. Ako ga učinim održivim, uspio sam, ako propadne, moja je krivica“, naveo je Pejović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *