Izraelci špijuniraju SAD više nego ostale saveznike

Dodajte komentar

Izraelci špijuniraju SAD u većoj mjeri nego ostale saveznike, a njihove aktivnosti prelaze sve granice, prenosi u utorak časopis Newskweek.

Na meti izraelske špijunaže uglavnom su američke industrijske i tehničke tajne, među kojima i tajni sastanci na kojima se raspravlja o zakonima koji bi ublažili ograničenja izdavanja viza za izraelske državljane.

Član Kongresa koji je bio prisutan na jednom od takvih sastanaka u januaru ocijenio je tu informaciju “zastrašujućom i alarmantnom”, a drugi je takvo ponašanje nazvao “štetnim”, prenosi časopis.

“Nijedna druga zemlja bliska SAD-u ne prelazi granice poput Izraelaca”, rekao je bivši član Kongresa koji je učestvovao u jednom od tajnih sastanaka krajem 2013., piše Newsweek.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je kazao kako tajne službe navode podatke o “industrijskoj špijunaži, o osobama koje stižu u SAD zbog trgovinskih poslova, o izraelskim društvima koja sarađuju s američkim udrugženjima ili o agentima tajnih službi koji rade za vladu.” On je takođe kazao kako misli da ova otkrića ni za koga ne predstavljaju veliko iznenađenje.

Izraelska špijunaža u SAD-u ne može se uporediti s onom usmjerenom prema ostalim bliskim zemljama saradnicama, poput Njemačke, Francuske, Velike Britanije i Japana, tvrde za Newsweek agenti za kontrašpijunažu i članovi komisijeza pravosudne i spoqnopolitičke poslove predstavničkog doma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *