Etihad gospodari Bliskim istokom

Etihad Airways je proglašen, osmu godinu zaredom, za najbolju aviokompaniju Bliskog istoka na dodjeli nagrade „World Travel Awards Middle East“.

Nacionalni avioprevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata proglašen je za aviokompaniju sa najboljom prvom klasom i najboljim kabinskim osobljem u regionu Bliskog istoka.

Riječ je o nagradi za najbolje kompanije na svijetu u oblasti putovanja za region Bliskog istoka, a predstavlja jednu od tri nagrade koje je osvojila kompanija Etihad.

„World Travel“ nagrade su uspostavljene 1993. godine sa ciljem da se istaknu i nagrade najbolji u oblasti putovanja i turizma, pri čemu za pobjednike glasaju profesionalci iz branše i putnici.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ova nagrada, koju je Wall Street Journal nazvao „Oskarom turističke industrije“, dodijeljuje se na šest regionalnih ceremonija, uključujući i područje Bliskog istoka, nakon čega slijedi globalni finalni izbor na kraju godine.

Očekuje se da će broj kvalifikovanih glasova za globalni program „World Travel Awards 2014″ biti značajno povećan u odnosu na više od 530.000 prošlogodišnjih, od čega su 25 odsto činili profesionalci iz branše, dok su 75 odsto činili putnici.

Etihad je počeo sa radom 2003. godine i tokom 2013. prevezao je 11,5 miliona putnika. Sa svoje matične vazdušne luke na međunarodnom aerodromu u Abu Dabiju, nudi letove za putnike i robu do 103 postojeće ili najavljene destinacije na Bliskom istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i Sjeverne i Južne Amerike.

Aviokompanija ima flotu od 96 Airbusa i Boeinga aviona sa naručenih više od 220 novih aviona, uključujući 71 avion tipa 787 Dreamliner, 25 aviona tipa Boeing 777-X, 62 aviona tipa Airbus A350 i 10 aviona tipa Airbus A380.

Etihad Airways ima vlasnički udio u kompanijama Airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus, Air Serbia i Jet Airways i očekuje regulatorno odobrenje za investiciju u regionalnom avioprevozniku baziranom u Švajcarskoj – Darwin Airline.

Check Also

Proizvodnja čelika u nikšićkoj Željezari pod znakom pitanja

Skoro sedam mjeseci je od kada je EPCG Željezara Nikšić vraćena pod državno okrilje. Međutim, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.