Centralna banka Rusije povukla licencu za rad Atlas banke

Dodajte komentar

Centralna banka Rusije povukla je danas licencu za obavljanje bankarskih poslova u Moskvi kreditnoj organizaciji Atlas banka, prenosi Itar-Tass. Licenca je oduzeta danas zbog činjenice da je obim sumnjivih transakcija banke u 2013. godini dostigao devet milijardi rubalja.

Atlas grupa je u saopštenju od 22. aprila 2014. godine demantovala medijske natpise da je Atlas banka u Moskvi pred zatvaranjem navodeći da se protiv grupe vodi zlonamjerna i prljava medijska kampanja.

Odluka Centralne banke Rusije je donijeta zbog ponovljenog kršenja ove kreditne organizacije u roku od jedne godine od uslova utvrđenih zakonom „u suprotstavljanju legalizacije (novca) od prihoda stečenih kriminalom i finansiranju terorizma“.

Atlas banka nije blagovremeno dostavljala ovlašćenom tijelu informacije o transakcijama koje podliježu obaveznoj kontroli.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pored toga, banka nije preduzela mjere u cilju dobijanja informacija o svrsi i namjeni za uspostavljanje poslovnih odnosa sa klijentima banke.

Kako se ističe, DOO Atlas banka je tokom 2013. godine bila uključena u obavljanje sumnjivih poslova koji se odnose na prenos sredstava iz Ruske Federacije, u iznosu oko 9 milijardi rubalja.

U skladu sa naredbom banke Rusije u Atlas banci je zavedena privremena uprava za period do imenovanja privremenog upravnika ili likvidatora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *