Etihad ćuti o kupovini Alitalije

Šef avio-kompanije “Etihad” iz Abu Dabija odbio je da komentariše pregovore o kupovini dijela “Alitalije” koja je u nevolji.

“Nemam komentar”, rekao je o tome Džejms Hogan na konferenciji za štampu u Abu Dabiju.

Po italijanskoj štampi, šef “Alitalije”, Gabriele Del Torkio, treba da u ponedeljak doputuje u Abu Dabi.

Ministar saobraćaja Italije, Mauricio Lupi je 17. aprila rekao da se nastavljaju pregovori dvije kompanije. One pregovaraju od decembra, a početkom februara su objavile da su “u završnoj fazi provjere eventualne investicije ‘Etihad ervejsa’ ” u “Alitaliju”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Cilj je da se utvrdi “adekvatan operativni plan čije će sprovođenje dovesti do održive profitabilnosti ‘Alitalije’ “, objasnili su tada šefovi ta dva preduzeća, Džejms Hogan i Gabriele Del Torkio.

Po štampi, centralna tačka pregovora je dug “Alitalije” od skoro milijardu eura, dok “Etihad” namjerava da pregovara o preuzimanju samo 400 miliona.

“Etihad” predviđa da kupi 40-49 odsto kapitala “Alitalije” čime bi se očuvao “evropski status” italijanske kompanije što joj daje mnoge prednosti. “Etihad” bi u “Alitaliju” ubacio između 250 i 500 miliona eura.

“Alitalija” je sredinom februara postigla dogovor sa sindikatima koji obuhvata ukidanje 1.900 radnih mjesta, da bi se olakšalo da “Etihad” postane suvlasnik.

Check Also

Telekom: Osim besplatnih gigabajta, otključani i Extra TV kanali

Nakon besplatnog interneta koji za slobodne dane povodom Dana nezavisnosti poklanjaju korisnicima, Crnogorski Telekom je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.