Željezara Smederevo obustavlja proizvodnju na mjesec dana

Dodajte komentar

Proizvodnja u Željezari Smederevo u subotu će biti obustavljena zbog nedostatka sirovina, Visoka peć biće na tihom hodu oko mjesec dana, potvrđeno je Novostima u sindikatima kompanije.

Menadžment nije zvanično potvrdio privremeno obustavljanje proizvodnje. Međutim, Bojan Bojković, izvršni direktor za finansije u Željezari Smederevo, izjavio je lokalnom nedjeljniku da će fabrika „imati kraće stajanje kako bi uparili najjeftiniju proizvodnju sa najboljim finansiranjem”.

“Željezara Smederevo, odnosno Visoka peć, u subotu staje zbog nedostatka sirovina. Koliko će stajati, niko u ovom trenutku ne može da zna jer, navodno, nema novca za sirovine. Ima nagovještaja da će zastoj u proizvodnji potrajati najmanje mjesec dana”, rekao je predsjednik udruženih sindikata “Sloga”, Željko Veselinović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je rekao da, prema informacijama iz fabrike, jedna barža sa rudom stoji u Velikom Gradištu i da se čeka uplata kako bi nastavila put za Smederevo. Međutim, kako je rekao Veselinović, riječ je o količinama koje su nedovoljne za pokretanje Visoke peći.

Sindikat “Sloga” je potvrdio nezvanične informacije da je za partnerstvo sa srpskom željezarom zainteresovana američka kompanija koja je zahtijevala da se ne saopštava njeno ime u javnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *