Njihov neto profit je uvećan 319 posto

Kompanija LG Electronics, u prvom kvartalu ove godine ostvarila je povećanje neto profita za 319 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Neto profit iz prvog kvartala ove godine iznosi 86,62 miliona dolara, dok operativni profit, koji iznosi 471,47 miliona dolara, bilježi značajno povećanje u odnosu na prethodni kvartal, prije svega zahvaljujući povećanju profitabilnosti kompanije LG Home Entertainment.

Kompanija LG Home Entertainment zabilježila je povećanje prihoda od tri odsto u odnosu na prvi kvartal 2013. godine.

Operativni profit od 224,79 miliona dolara opravdao je očekivanja, pre svega zbog povećanje prodaje televizora velikih dijagonala, kao i bolje strukture troškova.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kompanija LG Mobile Communications je isporučila 12,3 miliona smart telefona u prvom kvartalu 2014. godine, čime je postignuto povećanje od 19 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Zabilježen je prihod od 3,19 milijardi dolara, što je povećanje od šest odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je operativni profit takođe uvećan u odnosu na prethodni kvartal usled lansiranja G Pro 2 smart telefona.

Veći prihodi se očekuju u drugom kvartalu, sa puštanjem u prodaju vodećeg modela LG G3 smart telefona i masovnije prodaje modela iz L III serije.

Kompanija LG Home Appliance zabilježila je veliku prodaju na južnokorejskom tržištu, iako je prihod iz prvog kvartala od 2,54 milijarde dolara bio niži u odnosu na isti period prošle godine, shodno pojačanoj konkurenciji na tržištu Sjeverne Amerike i nepovoljnom kretanju deviznog kursa na tržištima u razvoju.

Poboljšana struktura troškova rezultirala je operativnim profitom od 102,15 miliona dolara u prvom kvartalu ove godine, kao i rastom profita od četiri odsto.

Kompanija LG Air Conditioning & Energy Solution zabilježila je i veliki rast prodaje komercijalnih klima uređaja na prekomorskim tržištima sa ukupnim prihodom od 1,14 milijardi dolara u prvom kvartalu 2014. godine, dok je operativni profit 84 miliona dolara, čime beleži rast od 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Check Also

Global Finance: CKB je najbolja banka u Crnoj Gori i u 2020. godini

Ugledni finansijski magazin Global Finance objavio je spisak dobitnika prestižnog priznanja za najbolje banke u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *