Komisija prizemljila Aerodrome Crne Gore

Dodajte komentar

Tender JP Aerodromi Crne Gore za izradu idejnog projekta nove putničke zgrade na tivatskom aerodromu oboren je i treći put za godinu dana. Budući da je postupak javne nabavke poništen u cjelosti Državna komisija za kontrolu javnih nabavki je ukazala je Aerodromima na sve nepravilnosti koje ne smiju ponoviti u sljedećem postupku, pišu Dnevne novine.

Već skoro godinu dana Javno preduzeće Aerodromi Crne Gore bezuspješno pokušava da realizuje projekat gradnje nove putničke zgrade na tivatskom aerodromu. I treći pokušaj objavljivanja tenderske dokumentacije je pao u vodu nakon što je Državna komisija za kontrolu javnih nabavki uvažila u potpunosti žalbu kompanije “Ing invest” iz Danilovgrada. Za razliku od prethodnih žalbi, Komisija je ovoga puta prihvatila skoro sve nepravilnosti na koje je ukazala danilovgradska kompanija i naložila Aerodromima da ne ponavljaju iste ukoliko se odluče na pokretanje i sprovođenje novog postupka javnih nabavki za pomenuti projekat.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prije nepunih nedjelju dana i treći tender Aerodroma je oboren. Žalba kompanije Ing invest iz Danilovgrada je usvojena zbog niza nepravilnosti koje nijesu otklonjene. U odnosu na prethodnu tendersku dokumentaciju u posljednjoj nije tražena licenca inženjera specijaliste za vazdušni saobraćaj, ali je do zabune došlo jer su iz Aerodroma tražili da im ponuđač dostavi kao dokaz listu radova (sličnih projekata) izvršenih u posljednje tri godine. Iz Ing investa su u žalbi naveli da je pomenuta odluka neosnovana jer se ne zna na šta se tačno odnosi sličan projekat, pa se ponuda ne može dostaviti sa sigurnošću da je ispravna.

“Budući da je predmetni postupak javne nabavke poništen u cjelosti, Državna komisija nalazi da nema potrebe da nalažu naručiocu preduzimanje mjera za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti jer se one i ne mogu otkloniti u poništenom postupku javne nabavke, već mu samo na iste ukazuje kako ih ne bi ponavljao u slučaju da odluči da pokrene i sprovede novi postupak javne nabavke”, zaključuje se u odgovoru Državne komisije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *