Kablovski divovi haraće Amerikom?

Dodajte komentar

Američki telekomunikacioni gigant Ej-Ti and Ti (AT&T) ponudio je da kupi američku satelitsku televiziju DajrektTV (DirectTV) u poslu od oko 40 milijardi dolara.

To je odgovor na spajanje dvije velike kablovske kompanije ranije ove godine, piše danas list Vol strit džornal (Wall Street Journal).

List navodi da bi zajedno ove dvije grupe formirale kompaniju sa oko 26 miliona televizijskih pretplatnika (20 miliona za DirectTV i oko 5,7 miliona za televizijski dio AT&T-a).

Prema jednom od izvora lista, DajrektTV je otvoren za postizanje sporazuma sa Ej-Ti and Tijem, koji je vrijedan oko 185 milijardi dolara na Berzi. AT&T bi ovom kupovinom dobio plaćenu televiziju na nacionalnom nivou.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Nova grupa bi imala sličan broj pretplatnika kao i druga kablovska grupa, Komkast (Comcast) i Tajm Vorner Kejbl (Time Warner Cable -TWC), koja će imati 30 miliona pretplatnika kada se finalizuje njihovo spajanje.

U februaru je objavljeno da kompanija Komkast, vodeći američki provajder kablovskih TV usluga, kupuje Tajm Vorner Kejbl za 45,2 milijarde dolara, čime se formira grupa koja će biti dominantna u stvaranju i distribuciji televizijske zabave u SAD.

Vol strit džornal navodi da bi američke regulatorna tijela morala da ispitaju eventualnu kupovinu Dajrekt TV-a od strane AT&T po pitanju konkurencije, kao što rade za sadašnju transakciju Komkast-TWC.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *